Varme

Din lejlighed bliver varmet op med fjernvarme fra Sæby Varmeværk og varme fra de solfangere, der sidder på tagene af tre af boligerne.

Systemet er smart på flere måder. Vi kan fyre med fjernvarme, når solfangerne ikke kan følge med. Og vi kan sælge varme til fjernvarmeværket, når solfangerne giver mere varme, end vi selv kan bruge.

Du varmer din lejlighed op ved hjælp af radiatorer. I badeværelse, køkken og stue skal temperaturen være omkring 21 grader.

Det er vigtigt, at du fra efteråret åbner for radiatorerne. Eller vil det nemlig være ventilationsanlægget, der varmer din bolig op ved hjælp af el - og det er en dyr løsning.

Se yderligere sparetips her

Du kan spare mange penge, hvis du er opmærksom på dit forbrug af varme. Følg rådene på de næste sider og aflæs med jævne mellemrum dit forbrug på tavlen med de 4 smileys.

Stabil temperatur

Hold en stabil temperatur på omkring 21 grader i stuen og andre opholdsrum. 

Brug alle radiatorer

Skru lidt op for alle radiatorer i et rum. Det er billigere at åbne lidt for alle radiatorer, end at skrue meget op for en enkelt radiator.

Luft rigtigt ud

Det er billigere for dig at lufte ud gennem ventilationsanlægget, end ved at åbne et vindue.

Åbne vinduer

Hvis du på kort tid vil have en stor mængde frisk luft ind i din lejlighed, kan du åbne et par vinduer og skabe gennemtræk. Lad højst vinduerne stå åbne i 5 minutter ad gangen.

Tør ikke tøj på radiatorer

Det er dyrt i varme at tørre tøj på radiatorerne, og det giver en usund luft i din lejlighed. Fugten fra tøjet kan på et tidspunkt medføre, at du får skimmelsvamp i lejligheden. Benyt i stedet tørretumbler eller et tørrestativ i skuret.

Dæk ikke radiatorer til

Stil ikke møbler eller andet foran dine radiatorer. Det forhindrer varmen i at cirkulere i din lejlighed, og du udnytter derfor ikke varmen optimalt.